Pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta 1music.ro foloseste cookies.
Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora.
INFO
Inchide
A murit Douglas Engelbart, inventatorul mouse-ului
Publicat:04/07/2013
Autor:

mouse 1

Douglas Engelbart, inventatorul mouse-ului, a murit la vârsta de 88 de ani, în locuinţa sa din statul american California, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai institutului care îi poartă numele. 

Savantul, un pionier al informaticii, a murit la domiciliul său din Atherton, din celebra Silicon Valley, marţi.

Născut în Oregon, Engelbart s-a mutat în California pentru a deveni cercetător la Stanford Research Institute – după ce şi-a încheiat studiile de electronică şi informatică -, în anii ’50, în perioada în care un calculator era la fel de mare ca o cameră.

A făcut cercetare şi asupra anumitor aspecte legate de teleconferinţe, mail, conceptul de ferestre, link-uri “hypertext”, dar este cunoscut în special ca inventator al mouse-ului.

Brevetul pentru această invenţie, care la început consta într-o cutie din lemn cu două rotiţe, a fost depus în 1967 şi aprobat în 1970.

Pe 9 decembrie 1968, cu ocazia unui congres la care au participat mii de persoane, la San Francisco, Engelbart a realizat pentru prima dată o videoconferinţă folosindu-se de un mouse.

no images were found

Evenimentul a fost supranumit “mama tuturor demonstraţiilor”.  Grupul său de cercetători a creat Arpanet, precursorul internetului.

Cercetătorul a participat la 21 de invenţii brevetate.  În 2000, Douglas Engelbart a primit Medalia Naţională pentru Tehnologie, cea mai înaltă distincţie în domeniu în SUA.

Te-ar putea interesa si...