Pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta 1music.ro foloseste cookies.
Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora.
INFO
Inchide
Trooper lansează ”Maturizare” și un videoclip filmat 360°
Publicat:23/08/2017
Autor:

Trooper lansează propria variantă a piesei ”Maturizare”, cover după piesa cu același nume a maestrului Tudor Gheorghe. Lansarea este însoțită de un videoclip filmat în format 360°, o premieră în lumea metal autohtonă.

”Înţeleg că ne separă religia, politica, sportul, culoarea pielii, zidurile construite de minţi bolnave… însă în muzică nu trebuie să existe bariere. Când am ascultat prima oară ”Maturizare” am rămas blocat! Căror cruci și căror Dumnezei / Mieii-și varsă sângele-n cuțite?…. un mesaj teribil pe un suport muzical perfect!”, a spus Alin Dincă (Coiotu’), vocalul Trooper.

Absolvent de Conservator, pasionat iremediabil de folclorul românesc, Alin spune că ”Maturizare” este un semnal de alarmă, care se leagă într-un fel de povestea din ”În ziua a opta”, piesă lansată de Trooper în urmă cu doi ani. ”Ambele deplâng starea umanității. Ambele vorbesc despre răutatea crescândă a oamenilor. Tudor Gheorghe surprinde asta în versurile lui mai bine ca oricine – este unul dintre artiștii care ne fac viața mai frumoasă.”

Trooper a decis păstrarea liniei melodice iniţiale, adăugând pasiunea și forţa rock cu care și-au câștigat respectul și loialitatea absolută a scenei metal românești. Înainte de-a porni la drum, cei șase Trooper (Alin Dincă, Aurelian ”Balaurul” Dincă – chitară, Cristian Oftez – chitară, Laurențiu Popa – chitară, Ionuț ”Oscar” Rădulescu – bas) i-au cerut permisiunea lui Tudor Gheorghe pentru preluarea melodiei.

”A fost încântat de idee. Puțini stiu asta, dar este un mare iubitor de rock. Cât despre noi, de la jumătatea anilor ’80 îi ascultam muzica, iar eu, când eram copil, îi cântam piesele. Sperăm ca într-o zi să putem cânta piesa asta împreună pe o scenă”, a mărturisit Alin Dincă.

Videoclipul filmat în format 360°, o premieră pentru muzica metal românească, a fost realizat de Ion Andrei Puican şi echipa myStage Video. 

Te-ar putea interesa si...