Pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta 1music.ro foloseste cookies.
Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora.
INFO
Inchide
Festivalul ”Serile Filmului Românesc” a ajuns la a VIII-a ediție!
Publicat:10/03/2017
Autor:

Serile Filmului Românesc vor începe în această primăvară, de Ziua Regalității, cu invitați speciali și filme românești din toate timpurile. Ediția a VIII-a a SFR se va desfășura între 10 și 14 mai, sub atenta supraveghere a Ambasadorului Cultural Irina – Margareta Nistor, care va reprezenta festivalul pentru al doilea an consecutiv.

Irina – Margareta Nistor, despre ediția din 2017 a Festivalului SFR: ”Capitolul 8, (un infinit răsturnat), din acestă frumoasă poveste, ticluită de studenții din Moldova lui Ștefan cel Mare, va aduna din nou spectatori de toate vârstele, nerăbdători să-i întâlnească pe invitații de pe marele ecran, care vor descinde în sălile orașului, la ceas de seară, și nu numai, să-și depene amintirile de la filmări și să răspundă, cu răbdare, la tirul de întrebări al pasionaților, din partea locului. Mă bucur nespus de onoarea de a fi și de astă dată acreditată ambasadoare în țara pe care aș numi-o Cinefilia, și sper să nu mi se termine prea curând mandatul, că demisia sigur nu mi-o dau în veci!”

”În cele cinci zile de festival vor fi proiectate pe marele ecran peste 50 de producții cinematografice, la care vor fi invitați peste 60 de personalități ale filmului românesc. În acest an, la Serile Filmului Românesc, va fi realizat ”un regal” al filmului românesc, cu producții reprezentative pentru fiecare perioadă a cinematografiei românești”, a spus Andrei Giurgia (Directorul SFR).

Ateneul din Iași – primul partener cultural oficial al ediției a VIII-a, susține filmul românesc. Ateneul din Iași a devenit deja partener oficial al ediției din 2017 a festivalului, iar susținerea arătată față de filmul și valorile cinematografiei românești se materializează la această ediție specială, în care multe dintre evenimentele din festival vor invita cinefilii în Sala Mare „Radu Beligan” a Ateneului. 

Te-ar putea interesa si...