Pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta 1music.ro foloseste cookies.
Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora.
INFO
Inchide
Electro la feminin, de la Berlin la DokStation
Publicat:29/08/2017
Autor:

Patru artiste ale scenei electro din Berlin vin la DokStation Music Documentary Film Festival. Cea de-a doua ediție a evenimentului va aveaare loc între 14 și 17 septembrie 2017.

Monika Werkstatt este un grup de muziciene, sub marca ”Monika Enterprise” inițiat de Gudrun Gut. Împreună au lansat un dublu album numit Monika Werkstatt și călătoresc cu acest material, într-un spectacol ce amestecă lucrările lor individuale cu cele colective, însoțite de improvizații. De asemenea, spectacolele sunt precedate sau succedate de dezbateri despre munca și rolul femeii în muzica electronică.

Grupul Monika Werkstatt este compus din Gudrun Gut, Danielle de Picciotto, Beate Bartel și Islaja o tânără și talentată muziciană din Finlanda, stabilită în Berlin.  

Cele patru muziciene vor fi prezente în București, la DokStation, pentru un panel și un performance individual și colectiv, sâmbătă, 16 septembrie, în Club Control.

A doua ediție DokStation, pe lângă atenția specială pentru muzicianul britanic David Bowie, va avea și un Focus Japonia. Trilogia japoneză conține documentare precum ”Far Western” (2016), despre un grup de muzicieni japonezi care își urmează pasiunea pentru muzicile americane, country și blues, într-o călătorie de la de la Tokyo la Nashville, ”We Don’t Care About Music Anyway” (2009), o privire către scena muzicală de avangardă din Tokyo, cunoscută pe plan internațional pentru îndrăzneala sa, și ”Mad Tiger” (2015), o poveste în care cei mai buni prieteni din grupul punk-rock ”Peelander-Z” ajung într-un impas atunci când unul dintre ei decide să părăsească trupa.

Te-ar putea interesa si...