Pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta 1music.ro foloseste cookies.
Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora.
INFO
Inchide
”Youtube Bazaar”, ”Soy Nero” și ”A Dragon Arrives” intră în competiția BIFF 2016
Publicat:11/04/2016
Autor:

filme BIFF

BucharEST International Film Festival este cel mai important festival de film de lung-metraj din Bucureşti si singurul festival de film cu o competitie internationala de lung metraje al capitalei. A 12-a ediție BIFF va avea loc la Cinema Elvira Popescu și Cinema Muzeul Țăranului, în săptămâna 18 – 24 aprilie și te așteaptă cu o selecție bestială de filme și surprize!

Documentarul ”Youtube Bazaar”, regizat de Dan Chișu, analizează fenomenul new media și ce presupune acesta în contextul societății de astăzi.

Bahoi are propriul său canal media pe YouTube. Ca să își poată permite să cumpere computere la mâna a doua, acesta a plecat la muncă în Olanda. Bahoi trimite computerele în satul său natal de lângă Constanța, pentru ca oamenii lui să îi poată vedea scurtmetrajele. După fiecare filmare, acesta își roagă vecinii să intre pe internet și să îi vizioneze filmele. E copilăros? Megaloman? Sau e pur și simplu nebun?

Regizată de Rafi Pitts, drama ”Soy Nero” spune povestea unui tânăr mexican deportat care se întoarce în mod ilegal în SUA, în căutarea identității sale.

Pe langă Johnny Ortiz, din distribuția filmului mai fac parte Rory Cochrane, Khleo Thomas, Michael Harney, AML Ameen, Joel McKinnon Miller, Kyle Davis, Richard Portnow sau Ian Casselberry.

Realizat în maniera jucăușă și absurdă cu care ne-a obișnuit Mani Haghighi, acest “film d’auteur” cu pretentii “arthouse” este intrigant și halucinant. ”A Dragon Arrives” este o poveste ruptă din Iranul anilor 60, într-un context atemporal.

                

Mai multe informații despre BIFF 2016 găsiți AICI.

Te-ar putea interesa si...