Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Schneider & Schuster, de Joshua Sobol @ ARCUB

March 27 @ 8:00 PM - 9:30 PM

În Ziua Internațională a Teatrului, vă invităm la… TEATRU, la Sala Mare ARCUB! Pe 27 martie, la ora 20:00, sărbătorim cu ”Schneider și Schuster”, un spectacol plin de energie si umor care îi are ca protagoniști pe îndrăgiții actori Mihai Calin și Richard Bovnoczki.

Schneider & Schuster prezintă într-un cadru dramatic, înțesat cu momente umoristice, povestea a doi actori evrei ce decid să înființeze, la Lodz, în Polonia, un teatru care își dorește să atingă, prin intermediul spectacolelor, toate problemele de natură socială, umană și artistică ale timpului lor, neștiind că acest plan îi va conduce ușor către capcana lagărelor de concentrare. Cei doi evrei își trăiesc o bună parte din viață închiși, urmând ca apoi să fie deportați în Siberia iar după Perestroika-Glasnost, se trezesc în sălbatica lume capitalistă de astăzi.

Piesa de teatru, scrisă în anul 1993 de Joshua Sobol și jucată cu succes în teatre din Elveția, Germania sau Suedia, este regizată și ilustrată muzical de actorul Lucian Pavel, cunoscut pentru rolurile din ”Și veni bărbatul la femeie” și din recenta producție a Teatrului de Comedie – ”Nina”. Textul lui Joshua Sobol, în traducerea Adei Maria Ichim, exploatează intens talentul, experiența și disponibiliatea artistică a doi actori, aflați într-un punct înalt al maturității artistice și al forței creative, care își utilizează toate mijloacele artistice de care dispun: Mihai Călin și Richard Bovnoczki. Costumele și decorurile sunt realizate de scenograful Mihai Păcurar, iar mișcarea scenică poartă semnătura coregrafei Silvia Călin.

Bilete disponibile online AICI sau la casa de bilete ARCUB din str. Lipscani nr.84-90.

Durată spectacol: 75 minute

 

Venue

ARCUB
Str. Lipscani, Nr. 84-90
București, Romania
+ Google Map