Pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta 1music.ro foloseste cookies.
Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora.
INFO
Inchide
Vezi cum arată ceasul din brânză care costă 1 milion de dolari!
Publicat:20/01/2017
Autor:

M. Hoser & Cie, un producător elvețian de ceasuri, a lansat un model numit Swiss Mad Watch, care costă un milion de dolari . Partea interesantă este că ceasul are carcasa dintr-un sortiment de brânză numit Vacherin Mont d’Or medaille d’or.

Ceasul a fost realizat ca o formă de protest împotriva unei noi legi care afectează producătorii elveţieni de ceasuri.
Aceştia sunt obligaţi acum să realizeze 60% din valoarea unui ceas (componente, materiale, cercetare, dezvoltare) în Elveţia, faţă de 50% înainte. În cazul M. Hoser, 95% din valoarea produselor provine din Ţara Cantoanelor. 

”Ceasul nostru este un mesaj clar pentru industria de ceasuri elveţiană, pentru autorităţi şi entuziaşti: marca Swiss Made nu mai înseamnă nimic”, a declarat Edouard Meylan, şeful companiei, care s-a născut în satul în care se produce şi brânza folosită în construcţia ceasului.

Cureaua ceasului este realizată din piele de vacă, iar cadranul roşu cu marcaje albe este inspirat de steagul elveţian. Pentru a rezista la şocuri şi uzură, carcasa este acoperită cu răşini speciale.

Cei care nu îşi permit să dea în jur de un milion de dolari pe un ceas pot opta pentru versiunea „low-cost” a Swiss Mad Watch, care nu include brânză şi costă aproximativ 17.000 de euro. În cazul în care ceasul din brânză se vinde totuşi, banii vor fi folosiţi pentru susţinerea producătorilor independenţi de ceasuri din Elveţia. 

Sursă: www.go4it.ro

Te-ar putea interesa si...