Pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta 1music.ro foloseste cookies.
Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora.
INFO
Inchide
21 martie – Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down
Publicat:21/03/2018
Autor:

La Curtea de Argeș și Oradea, tinerii cu Sindrom Down poartă șosete desperecheate la antrenamentele de fitness organizate în cadrul proiectului ”Sportul Modelează Vieți”.

Astăzi se sărbătorește în întreaga lume Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down. Organizaţia non-profit Special Olympics România care promovează incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale prin derularea de activităţi şi competiţii sportive şi educaţionale în întreaga ţară marchează această zi prin campania #SuntSocksy.

Astfel, sportivi cu dizabilități intelectuale, tineri lideri, profesori, voluntari, părinți şi mentori vor purta astăzi şosete desperecheate în semn de susţinere pentru persoanele cu Sindrom Down. Fundația Special Olympics din România lucrează anual cu peste 1.600 de sportivi cu dizabilități intelectuale din toată țara, iar dintre acestea, peste 40% sunt sportivi cu Sindrom Down.

”Persoanele cu Sindrom Down s-au dovedit a fi parteneri de nădejde în multe dintre proiectele derulate de organizația noastră. Am invitat sportivi cu Sindrom Down să participe la instruiri, să învețe să țină discursuri despre condiția lor, să fie instructori de fitness și să lucreze cot la cot cu antrenorii lor, să fie modele pentru elevii din școlile de masă. Pas cu pas, alături de sportivii noștri cu Sindrom Down încercăm să clădim o Generație Unificată, unde toți oamenii să fie preţuiți pentru abilitățile lor”, a declarat Emilia Ispas, Director de Programe Educaționale în cadrul Fundaţiei Special Olympics România.

Tot astăzi, la Curtea de Argeș și Oradea, tineri cu Sindrom Down poartă șosete desperecheate la antrenamentele de fitness organizate în cadrul proiectului ”Sportul Modelează Vieți”, proiect finanțat de Servier și implementat de Special Olympics Romania în parteneriat cu organizații din 17 localități din țară.

Te-ar putea interesa si...